woensdag 13 februari 2008

Amy Winehouse wint vijf Grammy Awards

De Britse zangeres Amy Winehouse heeft vijf beeldjes gewonnen op de uitreiking van de Grammy Awards in Los Angeles. De diva zelf kon niet aanwezig zijn door visumproblemen, maar ze zong wel twee nummers via satelliet vanuit Londen.

Op 10 februari dit jaar was het de 50ste uitreiking van de Grammy Awards in Los Angeles. Het spektakel is al lange tijd een zeer erevolle oscaruitreiking voor alles wat met muziek te maken heeft. Van de 110 glinsterende beeldjes kreeg Amy Winehouse er vijf. Hiermee werd ze meteen tot koningin van de Awards-avond gebombardeerd.



Winehouse niet aanwezig
Amy Winehouse won awards voor ‘Beste Lied van het Jaar’, ‘Beste Popzangeres’, ‘Beste Nieuwkomer’, ‘Beste Popalbum’ en ‘Beste Album’.
De bekende zangeres kon haar trofeeën niet zelf ontvangen omdat ze niet aanwezig kon zijn op de Grammy Awards. Haar aanvraag voor een visum voor de Verenigde Staten werd eerst afgewezen. De reden voor de afwijzing is niet bekend, maar een eerdere arrestatie voor het bezit van marihuana zou waarschijnlijk een grote rol hebben gespeeld. Amy ging in beroep en met succes. Een dag voor de prijsuitreiking kreeg ze dan toch haar visum.
Maar haar manager liet meteen weten dat haar live optreden in LA niet zou doorgaan wegens tijdsdruk, het was al te laat om nog te vertrekken, en persoonlijke overwegingen.

Groot scherm
En dus was de diva op een groot scherm te zien in de zaal van de Grammy’s, rechtstreeks vanuit Londen. Nadat Amy haar vijfde award had gewonnen, leek ze stomverbaasd te zijn. Ze bedankte meteen haar ouders voor de steun. Even later zei ze ook haar awards op te dragen aan haar man Blake Fielder-Civil, die in de gevangenis zit, en aan haar stad Londen. Als afsluiter om haar trouwe fans te bedanken zong ze in Londen voor het publiek van de Grammy Awards haar twee singles: You Know I’m no Good en Rehab.
Of ze de vijf awards verdiend heeft gewonnen is natuurlijk de grote vraag. Haar trouwe fans blijven haar blijkbaar door dik en dun steunen. En hoewel ze haar eigen single Rehab opvolgt (ze moet zelf afkicken van de drugs), blijft het liedje toch nog steeds een grote topper.

Andere Awards
Natuurlijk hebben nog meer artiesten één of meer Grammy’s ontvangen. De Amerikaanse zanger Justin Timberlake won onder andere een award voor ‘Beste Popzanger’. De beatle Paul McCartney moest tevreden zijn met de tweede plaats.
Rihanna en Jay-Z kregen een Grammy voor hun liedje Umbrella. En de adembenemende zangeres Alicia Keys mocht meteen twee beeldjes mee naar huis nemen. Eén voor ‘Beste Vrouwelijke R&B-zangeres’ en één voor ‘Beste R&B-song’.
De oude rat in de categorie rock, Bruce Springsteen won drie Grammy’s.
Een zeer opmerkelijke prijs dit jaar was die voor 'Best Ingesproken Album'. De award hiervoor ging naar de Amerikaanse Democratische presidentskandidaat Barack Obama. Hij versloeg Bill Clinton met de audioversie van zijn boek Thoughts on Reclaiming the American Dream.


Voor wie alle Grammy Awards-winnaars wilt kennen: de officiële Grammy Awards-site

De enige echte site van Amy Winehouse voor de trouwe fans


Gebruikte bronnen:

Het Laatste Nieuws

De Morgen

De Tijd

The Agenda

Geen opmerkingen: